Brug
for
hjælp?
Ansøg nu

Debitorrente

Debitorrenten er kort sagt den pålydende rente inklusive renters rente, også kaldet den årlige effektive rente. Da et lån oftest tilskrives flere gange om året, vil der være forskel på den pålydende rente og debitorrenten (den effektive rente). Debitorrenten vil derfor være lidt højere end den pålydende rente, da den inkluderer effekten af renters rente. Man kan derfor sige, at debitorrenten give et lidt mere retvisende/detaljeret billede af renten. Du vil eksempelvis få en debitorrente på 10,45 %, hvis du låner 10.000 kr., til 10 % i pålydende rente. Eksemplet her gælder hvis der månedligt bliver tilskrevet renter på lånet. Bliver der eksempelvis tilskrevet renter halvårligt på lånet, vil debitorrenten være lavere end 10,45 %. Forskellen på de to renter, er som det fremgår ikke særlig stor, og varierer altså alt efter hvornår renterne tilskrives på lånet.

Debitorrenten er også nævnt som den effektive rente. Men du kender sikkert også begrebet, den nominelle årlige rente. Begge begreber beskriver i bund og grund den samme rente, altså debitorrenten. Det er Forbrugerrådet der har bestemt, at det der skal oplyses er debitorrenten og ikke de to andre begreber. Du kan dog stadig støde på dem.

Når du læser din lånekontrakt igennem, vil du også finde begrebet årlige omkostninger i procent (ÅOP). Dette kan du med fordel læse om i vores ordbog under ÅOP.
Ansøg om lån her
Cookiepolitik